Παρασκευή 28 Μαρτίου 2008

~~ EARTH YOUR ~~



Να σβήσουν τα φώτα τους και να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία «Η Ώρα της Γης» (Earth Hour) σε μια συμβολική κίνηση για τη σωτηρία του πλανήτη καλεί η WWF πολίτες σε όλο τον κόσμο. Η πρωτοβουλία προγραμματίζεται για το Σάββατο 29 Μαρτίου από τις 8 έως 9 το βράδυ.

Όλα ξεκίνησαν στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όταν στις 31 Μαρτίου 2007 στις 7:30 το βράδυ, 2,2 εκατομμύρια κάτοικοι έβγαλαν τις συσκευές του σπιτιού τους από την πρίζα και έκλεισαν τα φώτα τους, ζώντας για μία ώρα στο σκοτάδι.

Τα μεγαλύτερα μνημεία της πόλης σκοτείνιασαν και ακόμη και γάμοι έγιναν υπό το φως των κεριών. Αποτέλεσμα ήταν να μειωθεί η κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 10,2%, μέγεθος που ισοδυναμεί με την απομάκρυνση 48.000 αυτοκινήτων από το δρόμο για μία ώρα.

Ο σκοπός της εκστρατείας διπλός: αφενός να κινητοποιήσει τον κόσμο να δείξει την ευαισθητοποίηση του για το θέμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη, και αφετέρου να καλλιεργήσει ανάλογη στάση ζωής στην καθημερινότητα του κάθε πολίτη.

Την παγκόσμια προώθηση της εκστρατείας έχει αναλάβει η περιβαλλοντική οργάνωση WWF.


Πηγή: In.gr

Σάββατο 15 Μαρτίου 2008

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ! - Macedonia is greek!


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΤΗΣ
τ. Υπουργός
Πρόεδρος «Μακεδονικής Εστίας»
Καισαρείας 8, 115 27 Αθήνα
Τηλ 210 7778800 210 620 4826

Προς
Τον κ Ντιµίτρι Ρούπελ.
Υπουργό Εξωτερικών Σλοβενίας
Προεδρεύοντα της Ε.Ε.

12 Φεβρουαρίου 2008
Κοινοποίηση: Υπουργούς Εξωτερικών της Ε.Ε.
Συµβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε
Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Emanuel Barroso
Αρµόδιο Επίτροπο για τη ∆ιεύρυνση της ΕΕ, κ. Oli Rehn,


Εξοχότατε,
Αφορµή της επιστολής αυτής αποτελεί το γεγονός ότι η Σλοβενία ήταν µέρος της Τιτοϊκής Γιουγκοσλαβίας και φοβούµαι ότι γενεές ολόκληρες Σλοβένων διδάχθηκαν, όπως και οι Σκοπιανοί, την µεγάλη Πολιτική και Ιστορική απάτη, κατά την οποία οι Σκοπιανοί είναι οι Μακεδόνες και τα Σκόπια είναι η Μακεδονία. Η ∆ηµοκρατία αυτή στηρίχτηκε στο αυταπόδεικτο ψεύδος, ότι οι Μακεδόνες δεν ήσαν Έλληνες. Εξ ου και τα σχολικά βιβλία της FYROM περιέχουν σκοπίµως δύο χάρτες. Ένα χάρτη µε σύνορα της Ελλάδας στον Όλυµπο και ένα άλλο χάρτη της «Μακεδονίας», µε υπότιτλο ότι δεν υπήρξε παρουσία Ελλήνων στη Μακεδονία, Θράκη και Ήπειρο. Αυτό διαψεύδεται τουλάχιστον από:

• Την άφιξη του Αποστόλου Παύλου στη Μακεδονία το 50 µ.Χ., όπου κήρυξε το λόγο του Θεού στην Ελληνική γλώσσα και συνάντησε στη Θεσσαλονίκη και Βέροια Έλληνες και Ελληνίδες, που πίστευσαν και την επιστολή του προς τους Θεσσαλονικείς την έγραψε στην Ελληνική γλώσσα. ( ΙΖ 412 )

• Το γεγονός ότι οι Μακεδόνες διέπρεψαν επί Τουρκοκρατίας σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και της Βαλκανικής, πάντοτε ως Ελληνόφωνες Έλληνες, που αποδήµησαν από τη Μακεδονία και µετέφεραν, διατήρησαν και µεταφύτευσαν την παράδοση και τον πολιτισµό τους στις χώρες αυτές.

• Την Ελληνική ιστορία, την Ελληνική γλώσσα και Ελληνικό πολιτισµό της αρχαίας Μακεδονίας, όπως τεκµηριώνονται από τις αρχαιολογικές ανασκαφές, τις άνω των πέντε χιλιάδων επιγραφών στην Ελληνική γλώσσα, τα έργα Μακεδόνων φιλοσόφων και επιστηµόνων, όπως του Αριστοτέλη, ∆ηµόκριτου και άλλων.

• Τα τοπωνύµια Φίλιπποι, Βέροια, Θεσσαλονίκη, Πέλλα και άλλα, τα οποία είχαν και συνεχίζουν να έχουν τα ίδια Ελληνικά ονόµατα.

• Την ιστορία και τον πολιτισµό της Ελληνιστικής εποχής, που αρχίζει από τον Μέγα Αλέξανδρο και τελειώνει µε τον θάνατο της Κλεοπάτρας, κατά τη διάρκεια της οποίας ιδρύθηκε η περιώνυµη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, όπου συγκεντρώθηκαν τα έργα της Ελληνικής Γραµµατείας και αναπτύχθηκαν οι Επιστήµες.


Σηµειωτέον ότι την περίοδο αυτή, δέσποζε τόσο πολύ η Ελληνική γλώσσα, την εκµάθηση της οποίας επιδίωκαν και οι Αιγύπτιοι και οι Εβραίοι, οι άλλες δύο µεγάλες κοινότητες της Αλεξάνδρειας. Όταν εισέβαλαν οι Άραβες το 642 µ.Χ., η Ελληνική γλώσσα συνέχισε να αποτελεί το επίσηµο γλωσσικό όργανο της χώρας για τα επόµενα εκατό χρόνια. Έχει μάλιστα πρόσφατα ιδρυθεί Κέντρο Ελληνιστικών Σπουδών στην Νέα Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, η οποία αποτελεί αναβίωση της αρχαίας Βιβλιοθήκης των Ελλήνων Πτολεµαίων.
• Ο Χριστιανισµός χρησιµοποίησε την Ελληνική γλώσσα, τα Ευαγγέλια και οι Πράξεις των Αποστόλων γράφτηκαν στην Ελληνική, αλλά και η Παλαιά ∆ιαθήκη µεταφράστηκε στην Ελληνική, διότι οι Εβραίοι της ∆ιασποράς γνώριζαν µόνο την Ελληνική. Τα βιβλία των Αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων, όπως διαµορφώθηκαν από τους Αλεξανδρινούς, µεταφράστηκαν στην Αραβική γλώσσα τον 8ο αιώνα στον Οίκο της Σοφίας της Βαγδάτης και µεταφέρθηκαν στην Ευρώπη, όπου τον 12ον αιώνα µεταφράστηκαν στα λατινικά από τον Άβελαρ και αποτέλεσαν την αφετηρία της Αναγεννήσεως.

• Επιβεβαίωση των ανωτέρω αποτελεί, µεταξύ πολλών άλλων και η µελέτη το 1995 του Ινστιτούτου Εξωτερικών Υποθέσεων της Σουηδίας µε τον Πανεπιστήµιο Lund και την υπογραφή του συγγραφέως Staffan Stolpe, περί του ότι η ιστορία της Μακεδονίας δεν είναι ιστορία µόνο των Ελλήνων, αλλά και ηµών των Ευρωπαίων, διότι οι Μακεδόνες διέδωσαν τον Ελληνικό πολιτισµό, που µας επηρεάζει µέχρι σήµερα. Συνεπώς, οι δεχόµενοι τη θέση των Σκοπιανών, είναι τουλάχιστο ανιστόρητοι. Γιατί την ιστορική ταυτότητα ενός λαού επιβεβαιώνουν οι αρχαιολόγοι και οι αρχαιολογικές ανασκαφές, από τα ευρήµατα και τις επιγραφές. Το δηµοψήφισµα τους που επικαλούνται οι Σκοπιανοί για να στηρίζουν την υφαρπαγή της ονοµασίας Μακεδονία, δεν είναι δυνατό να ανατρέψει και να διαγράψει απάτες, ψεύδη και να διαψεύσει σηµαντικά γεγονότα. Μόνο το γεγονός ότι τα Σκόπια ήσαν κατά την αρχαιότητα και Ρωµαιοκρατία πρωτεύουσα της ∆αρδανίας, επί Τουρκοκρατίας πρωτεύουσα του Κοσσυφοπεδίου και µέχρι το 1940 πρωτεύουσα της περιφέρειας της Νοτίου Σερβίας Βαρντάρσκα, ενώ η Θεσσαλονίκη είναι από το 319 π.Χ. πρωτεύουσα της Μακεδονίας και «Μητρόπολις της Μακεδονίας» κατά τον Στράβωνα, ενώ προ ετών κηρύχτηκε και πρωτεύουσα της Ευρώπης, αποκαλύπτει την πολιτική και ιστορική απάτη. Η ∆ηµοκρατία της Σοσιαλιστικής ∆ηµοκρατίας της Μακεδονίας δηµιουργήθηκε τον Αύγουστο 1944 από Στάλιν και Τίτο για να υπηρετήσει τις επεκτατικές επιδιώξεις της Σοβιετικής Ενώσεως.

Ο Στεττίνιους, Υπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α δια της υπ’ αριθ 2680 14/26.11.44 εγκυκλίου του προς τους Πρέσβεις και Προξένους των ΗΠΑ, κατήγγειλε ως δηµαγωγία την αναγγελία ιδρύσεως ∆ηµοκρατίας της Μακεδονίας, από τον Τίτο, πληροφορώντας έµµεσα τους δηµοκρατικούς λαούς για τις επεκτατικές επιδιώξεις της Σοβιετικής Ενώσεως. Συνεπώς το δηµοψήφισµα για την εδραίωση της ονοµασίας Μακεδονία υπήρξε δόλιο, διότι το όνοµα «Μακεδονία» επινοήθηκε το 1944 και δεν µπορεί να ανατρέψει ψεύδη, απάτες και γεγονότα. Μόνο ανιστόρητοι δέχονται το δηµοψήφισµα και το όνοµα αυτό ως νόµιµο. Σοβαροί Σκοπιανοί γνωρίζουν ότι δεν έχουν καµία σχέση µε τους αρχαίους Μακεδόνες, όπως αποκαλύπτει το χαρακτηριστικό περιστατικό που αναφέρει ο Κίρο Γκλιφκόρωφ στο βιβλίο του «Αποµνηµονεύµατα» του, (σελ.259). Στην δεξίωση που έγινε στη νέα Υόρκη, την εποµένη της αναγνωρίσεως ως ανεξαρτήτου του Κράτους των Σκοπίων, µια οµάδα νέων από την Αυστραλία του είπαν: «Εσείς µιλήσατε, αλλά δεν είπατε το σηµαντικότερο. ∆εν είπατε ότι εµείς είµαστε απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αυτό µπορεί να ερµηνευτεί ότι αρνηθήκατε την καταγωγή µας, τους προγόνους µας». «∆υσκολεύτηκα να βρω απάντηση αµέσως (συνεχίζει ο Γκλιγκόρωφ στο βιβλίο του) και τελικά τους είπα: «Ξέρετε, σέβοµαι τις σκέψεις και τις πεποιθήσεις σας. Είναι δικαίωµά σας. Αλλά σύµφωνα µε την ιστοριογραφία στον Μακεδονικό λαό επικρατεί η γνώµη ότι είµαστε Σλάβοι. Έχουµε έλθει στα Βαλκάνια τον 6 και 7 αιώνα έχουµε εγκατασταθεί στα εδάφη που ονοµάζονται Μακεδονία. ∆εν γνωρίζω το κατά πόσο στις φλέβες µας συνεχίζει να ρέει κάποια σταγόνα αίµατος των αρχαίων Μακεδόνων!». Αλλά ακόµα και έτσι, δεν είναι αυτό που δίνει την ταυτότητα του λαού µας. ∆εν θέλω να σας πείσω για το αντίθετο, αφού είστε αυτής της γνώµης. Είναι δικαίωµά σας, αλλά αυτό δεν πρέπει να αλλοιώνει την άποψή σας για το γεγονός πως η δηµοκρατία της Μακεδονίας είναι ανεξάρτητο κράτος. Έµειναν ακόµη, µου φάνηκε, µισή ώρα στην αίθουσα και έφυγαν ανικανοποίητοι».

Με την από την 3 Ιανουαρίου 1992 επιστολή του, ο αείµνηστος Πρόεδρος της Ελληνικής ∆ηµοκρατίας Κωνσταντίνος Καραµανλής, την οποία απηύθυνε προς τους οµολόγους του, αναφέρει: «Το θέµα της αναγνωρίσεως της αυτοαποκαλούµενης “∆ηµοκρατίας της Μακεδονίας”, έχει θεµελιώδη σηµασία για την Ελλάδα και συµβαίνει να το γνωρίζω καλύτερα από κάθε άλλον, αφού είµαι ο ίδιος Μακεδών. Η ∆ηµοκρατία αυτή (συνέχισε) δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωµα, είτε ιστορικό, είτε εθνολογικό, να χρησιµοποιεί το όνοµα Μακεδονία. Ιστορικό, γιατί οι Σλάβοι που αποτελούν την πλειοψηφία ήλθαν στην Βαλκανική τον 6ο αιώνα µ.Χ., δηλ. 1.000 περίπου χρόνια µετά την εποχή που ο Μέγας Αλέξανδρος κατέστησε την Μακεδονία σηµαντικό τµήµα του αρχαίου Ελληνικού κόσµου, και εθνολογικό γιατί, ο πληθυσµός της ∆ηµοκρατίας αυτής αποτελείται από Σλάβους, Αλβανούς, Αθίγγανους και άλλες εθνότητες, όλες σεβαστές, αλλά χωρίς καµία σχέση µε τους Μακεδόνες».

Τον Ιούνιο του 1992 το Συµβούλιο Κορυφής της Λισσαβώνος αποφάσισε να αναγνωρίσει την ∆ηµοκρατία αυτή, εφ’ όσον δεν θα περιείχε τη λέξη «Μακεδονία».

Όταν το 2001 υπεγράφη η Συµφωνία Συνδέσεως Ε.Ε. και FYROM, τα Σκόπια, για παραπλάνηση των τρίτων, την εµφάνισαν στην επίσηµη Ιστοσελίδα της κυβερνήσεώς τους, ως Συµφωνία της «∆ηµοκρατίας της Μακεδονίας» και όχι της FYROM, ως όφειλαν, και αφετέρου των 15 χωρών της Ε.Ε., και όχι της Ε.Ε., παρουσιάζοντας και την Ελλάδα ότι είχε υπογράψει Συµφωνία µε την «∆ηµοκρατία της Μακεδονίας»! Σηµειωτέον ότι η εν λόγω Συµφωνία, έχει τους ακόλουθους 4 ουσιώδεις όρους:

• Σεβασµό στις δηµοκρατικές αρχές και τα ανθρώπινα δικαιώµατα, στο Άρθρο 2.

• Σταθερότητα και ειρήνη και σχέσεις καλής γειτονίας, στο Άρθρο 3

Οι Σκοπιανοί δεν σέβονται τις δηµοκρατικές αρχές, διότι µε Νόµο απαγορεύουν κάθε συζήτηση περί την ονοµασία της ∆ηµοκρατίας αυτής, ει µη µόνο ως Μακεδονίας και των κατοίκων της ως Μακεδόνων. Συνεπώς η FYROM δεν είναι πραγµατική ∆ηµοκρατία. Κεντρικός άξονας του Σκοπιανού προβλήµατος είναι η ιστορική επαλήθευση της ταυτότητας των Μακεδόνων, που αποτελεί το σηµαντικότερο ανθρώπινο δικαίωµα.

Ο κ. Oli Rehn, ως αρµόδιος Επίτροπος της Ε.Ε. για τη ∆ιεύρυνση της Ε.Ε., όφειλε να επισκεφθεί µε την αρµόδια Επιτροπή Ευρωβουλευτών και Σκοπιανών:

• Tο Εθνικό Κέντρο Ερευνών των Αθηνών, όπου εκδίδονται σε βιβλία 5.000 Ελληνικές επιγραφές και 11.000 ονόµατα Μακεδόνων και να βεβαιωθούν ότι δεν υπάρχει ούτε ΜΙΑ επιγραφή της λεγοµένης «Μακεδονικής Γλώσσας», η οποία είναι παραλλαγή της Βουλγαρικής,

• Tους αρχαιολογικούς χώρους και τα Μουσεία της Μακεδονίας και των Σκοπίων, για να δουν την ιστορική αλήθεια και οι Σκοπιανοί, οι οποίοι παραπλανήθηκαν από τους πλαστογράφους του Κοµµουνιστικού Κόµµατος.

Ο αείµνηστος Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Μιττεράν, το 1982, µετά την επίσκεψη του στη Βεργίνα, δήλωσε στους δηµοσιογράφους: «∆εν γνώριζα για τις ανασκαφές και δεν φανταζόµουν τόσο έντονη τη σφραγίδα της Ελλάδος εδώ. Βυθίστηκα στο µεγαλείο των αρχαίων Μακεδόνων».

Ανάλογη δήλωση έκανε ο πλέον διακεκριµένος Αµερικανός ∆ηµοσιογράφος Σούλτσµπεργκερ, αφού επισκέφτηκε την Πέλλα και τη Βεργίνα και µου έγραψε γράµµα, το οποίο δηµοσιεύω σε βιβλίο µου, όπου λέει: «Φεύγω αύριο για την Γιουγκοσλαβία και αφήνω ένα µεγάλο κοµµάτι της καρδιάς µου στη Μακεδονία!». ∆ηλαδή, έκανε διάκριση Μακεδονίας και Γιουγκοσλαβίας,
παρά το γεγονός ότι θα περνούσε από τα Σκόπια!
Είναι εύλογο ότι µε µια επίσκεψη του κ. Rehn και της Επιτροπής του Συµφώνου Ε.Ε. και FYROM στους αρχαιολογικούς χώρους της Μακεδονίας, θα αποκαθίστατο η ιστορική αλήθεια και θα µπορούσε έτσι να αρχίσει η λύση του προβλήµατος. Είναι συνεπώς ανεξήγητος ο λόγος για τον οποίον ο κ. Rehn δεν το έχει µέχρι τώρα κάνει και δηµιουργεί ερωτήµατα :

∆εν θέλει ή πιέζεται; Αν και για ευνόητους λόγους, δεν µπορεί να διατείνεται ότι του ασκούνται πιέσεις από το ΝΑΤΟ, του οποίου το κύριο µέληµα είναι η διατήρηση της σταθερότητας, ασφάλειας και της ειρήνης της περιοχής, ή από τις ΗΠΑ, οι οποίες, ως γνωστόν, επιθυµούν σταθερότητα στη περιοχή. Η δηµιουργία της ∆ηµοκρατίας αυτής το 1944, ουσιαστικά εστρέφετο κατά των ΗΠΑ, ενόψει του Ψυχρού Πολέµου. Γι’ αυτό και ο Κων/νος Καραµανλής, στην επιστολή του είπε: «Είναι αδιανόητο µε το τέλος του Ψυχρού Πολέµου να νοµιµοποιηθεί ιστορικά η απόφαση Στάλιν και Τίτο, που µετονόµασαν τη Νότιο Σερβία σε Μακεδονία για να εξασφαλίσουν τον έλεγχο του Αιγαίου, αποσπώντας την Μακεδονία από την Ελλάδα». Την Ελλάδα, που µόνη πολέµησε τα Ιταλικά και Γερµανικά στρατεύµατα επί 216 ηµέρες, καθυστερώντας έτσι τον Χίτλερ να εισβάλει στη Ρωσία και να κερδίσει τον πόλεµο, όπως ο ίδιος οµολόγησε, τουλάχιστον σε δύο διαφορετικές περιστάσεις.

Σας εύχοµαι επιτυχία στο δύσκολο έργο σας και ελπίζω να διαλέξετε την αλήθεια, ολόκληρη την αλήθεια, την ιστορική αλήθεια, όσο και δυσάρεστη κι αν είναι για ορισµένους, η οποία, εξ άλλου, αποτελεί την Ασπίδα της ∆ηµοκρατίας. Κάτι, που η Ε.Ε., ως ένωση δηµοκρατικών λαών, οφείλει να αναζητήσει για να διασφαλίσει σταθερότητα, ειρήνη και καλή γειτονία, αλλά και την Παιδεία και τον Πολιτισµό.


Με εκτίµηση,
Νικόλαος Μάρτης
τ. Υπουργός
Πρόεδρος «Μακεδονικής Εστίας»



Συνηµµένα:
•Το βιβλίο µου «Η Πλαστογράφηση της Ιστορίας της Μακεδονίας
•Φωτοτυπίες επιστολών Πάπα Ιωάννη του 2 ου και κ. Helmut Schmidt